Supportersvereniging Fc T Eibergen
Supportersvereniging Fc T Eibergen
Supportersvereniging Fc T Eibergen
Supportersvereniging Fc T Eibergen
Inloggen / Registreren

Zeer geslaagde trip naar ijshockey in Düsseldorf

ZEER GESLAAGDE TRIP NAAR IJSHOCKEY IN DÜSSELDORF

GEPLAATST: 10-01-2018.

Elk jaar probeert de 'denktank' van FCT Eibergen haar leden te verrassen met een leuke activiteit. Was er vorig jaar een sportcafé bij Tijink met als gasten Gert Jan Verbeek (hoe vooruitziend kun je zijn?) en Eddy Achterberg, deze keer was voor iets heel anders gekozen: een bezoek aan de ijshockeywedstrijd uit de Duitse Bundesliga tussen Düsseldorfer EG en Augsburger Panther. Het werd een even prachtige als memorabele dag.

Voor een lange dag is een goed gevulde maag een prima voorbereiding. Met een door Bakker Bart verzorgde en overheerlijke lunch bij clubcafé Tijink slaagde de organisatie hier volledig in.

 Rond 13.00 uur werd met een volle Reetmölle Busse richting Düsseldorf vertrokken. Een kleine twee uur later was het FCTE-gezelschap al op de plaats van bestemming, ruim anderhalf uur voor het begin van de wedstrijd. De prachtige en slechts enkele jaren geleden gebouwde ISS-Dome bleek op een steenworp afstand van de snelweg te liggen.

 De veelal in de wijde ijshockeykleding gestoken fans van de thuisclub, ruim 8.100 in getal, zorgden voor een prachtige sfeer. Uiteraard liet FCTE zich niet onbetuigd: de door de Duitsers ingezette liederen werden vanaf de andere kant luidkeels beantwoord met Nederlands gezang dat uiteraard steeds geheel over FC Twente ging.

 

Van de spelregels van ijshockey bleken maar weinig leden iets te snappen. Vrijwel alles leek toegestaan en waar bij voetbal soms voor elk wissewasje wordt gefloten vlogen de spelers hier in drie periodes van twintig minuten zuivere speeltijd (met twee rustpauzes van elk 18 minuten) - wat in de praktijk ongeveer drie keer 35 minuten betekende - in hoge snelheid aan alle kanten over het ijs. Er werden vooral tegen de boarding flinke beuken uitgedeeld, maar het spel werd hiervoor zelden stilgelegd en de spelers bleken allemaal tegen een stootje te kunnen.

 

Nadat de drie spelperiodes waren beëindigd stond er een 2-2 stand op de prachtige, boven het ijs opgehangen scoreschermen. Een gelijkspel? Niet dus. Want er volgde nog een toetje van vijf minuten waarin getracht moest worden de 'golden goal' te scoren. Die viel ook en dat gebeurde door de bezoekers, zodat het thuispubliek (eindstand: 2-3) teleurgesteld afdroop.

 Teruggekomen bij de bus op de parkeerplaats bleek de 'denktank' nog een verrassing in petto te hebben: op een grote meegenomen bakplaat werden broodjes warm vlees met uiringen klaargemaakt die er bij iedereen in gingen als koek. Onder het genot van de nodige (veelal alcoholische) versnaperingen verliep de terugrit probleemloos, zodat het gezelschap rond 21.00 uur weer in Eibergen was. Al met al een prachtig evenement waarover iedereen zeer voldaan was!U dient eerst in te loggen op deze website voor uw berichten kunt achterlaten.

Er zijn nog geen berichten

Reageer als eerste op dit nieuws bericht.

DeeWeeDee