Supportersvereniging Fc T Eibergen
Supportersvereniging Fc T Eibergen
Supportersvereniging Fc T Eibergen
Supportersvereniging Fc T Eibergen
Inloggen / Registreren

Geslaagde Doe(n)-dag FCTE in Grolsch Veste

GESLAAGDE DOE(N)-DAG FCTE IN GROLSCH VESTE

GEPLAATST: 30-12-2018.

Het jaarlijkse uitje van onze supportersvereniging was gisteren mede bedoeld om onze club FC Twente een steuntje in de rug te geven. De 'denktank' had daarom iets nieuws bedacht: een Doe(n)-Dag in De Grolsch Veste!

 

Na de rit met de Reetmölle Busse arriveerden we iets voor twee uur 's middags bij het stadion. Normaliter is 'de Veste' in deze periode voor iedereen gesloten, maar speciaal voor onze groep van ongeveer 35 Eibergse supporters (onder wie diverse kinderen) waren de deuren geopend.

In één van de skyboxen werden na de ontvangst met koffie de verschillende te verrichten werkzaamheden opgenoemd en kon iedereen een taak uitkiezen. Zo wordt binnenkort een deel van de Hatrans Lounge (eerste verdieping) tot een Achterhoeks getint gedeelte gemaakt en moesten hiervoor alvast de nodige voorbereidingen worden getroffen. Dat betekende in de praktijk dat er vooral veel geschilderd diende te worden.

De jeugd van FCT Eibergen - onder begeleiding van enkele senior-leden - hield zich intussen bezig met het schoonvegen van een compleet tribune-vak met zelf meegenomen bezems en weer anderen lapten de ramen van de skyboxen. Verder waren er nog allerlei andere, kleinere klussen.

Het werd door iedereen bijzonder op prijs gesteld dat de nieuwe financieel directeur van FC Twente, Martijn Hoogstoevenbeld, vanaf zijn vakantieadres ook (tevreden) persoonlijk een kijkje kwam nemen en ons allemaal bedankte voor de inzet!

Na drie uurtjes 'werken' was het tijd voor een biertje. Vervolgens stond er een overheerlijk stamppot-buffet voor ons klaar in één van de sky-boxen.

Hoogtepunt van de dag was de komst daarna van internationaal arbiter Bas Nijhuis. Hij gaf een vlot, realistisch, humoristisch en super-aanstekelijk kijkje in het leven van een top-scheidsrechter.

Nijhuis vertelde veel niet-alledaagse verhalen over onder meer hoe men arbiters wekelijks probeert te beïnvloeden door 'buitenaf' (ook door de pers), hoe hij in verschillende stadions keer op keer verbale verwensingen krijgt aan het adres van zijn op leeftijd zijnde moeder, hoe hij in Rusland de eigenaar van een grote profclub met vier prachtige donkere dames aan zijn deur van zijn hotelkamer kreeg ("I have a present for you") en na zijn weigering er een uur later opnieuw vier dames aan zijn deur stonden, deze keer vier blondines ...

Nijhuis illustreerde zijn belevenissen met prachtige beelden en geluidsfragmenten. Ook was er in zijn betoog ruimte voor de veelbesproken VAR. Verder schroomde de arbiter niet om zijn eigen fouten bij allerlei wedstrijden te laten zien. 

Al met al werd het een prachtige middag en vooravond, waaraan zowel FC Twente als de leden van FCTE een voldaan gevoel overhielden. Voor door Twente gemaakte foto's zie: www.fctwente.nl. Tegen acht uur 's avonds was het gezelschap terug in stamcafé Tijink, waar nog ongeveer een uur gratis de nodige consumpties genuttigd konden worden.U dient eerst in te loggen op deze website voor uw berichten kunt achterlaten.

Er zijn nog geen berichten

Reageer als eerste op dit nieuws bericht.

DeeWeeDee