Supportersvereniging Fc T Eibergen
Supportersvereniging Fc T Eibergen
Supportersvereniging Fc T Eibergen
Supportersvereniging Fc T Eibergen
Inloggen / Registreren

FCT Eibergen overtuigend winnaar voorronde sportquiz

FCT EIBERGEN OVERTUIGEND WINNAAR SPORTQUIZ

GEPLAATST: 01-05-2015. LAATST AANGEPAST: 09-05-2015.

Het team van FCT Eibergen is donderdagavond op overtuigende wijze winnaar geworden van één van de vier voorrondes van de sportquiz ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van FC Twente. Lange tijd ging het nek aan nek met de supportersvereniging Neede-Rietmolen, maar uiteindelijk bleken Martijn Temmink, Dick Toevank en Martijn Bakker toch verreweg de besten. Het publieksspel werd gewonnen door Sylvia Schutten.

 

In clubcafé Tijink was het een geanimeerde avond, die georganiseerd werd door De Twentsche Courant Tubantia in samenwerking met de Koninklijke Grolsch en FC Twente. De presentatie lag in handen van de sportjournalisten Fardau Wagenaar en Henk van Schuppen. Achter de jurytafel en het scorebord zaten hun collega's Leon ten Voorde en Joost Dijkgraaf. Onder de aanwezigen bevond zich ook oud-prof Eddy Achterberg.

De derde deelnemende ploeg, naast Eibergen en Neede-Rietmolen, was Alstätte. De quiz bestond uit allerlei onderdelen waaronder meerkeuzevragen, open vragen, benaderingsvragen, spelersprofielen en beeldfragmenten. De moeilijkheidsgraad lag zeer hoog, waardoor al snel duidelijk werd dat alleen 'echte kenners' winnaar konden worden. Uiteindelijk bleek dat dus de thuisspelende ploeg te zijn. In de tweede ronde nam het Eibergse trio steeds meer afstand van hun grootste rivaal Neede-Rietmolen en won uiteindelijk zeer verdiend.

De gewonnen prijs bestond uit een Twente-kentekenplaat en een origineel Twente-jubileumshirt. Nog belangrijker was dat FCT Eibergen zich hierdoor kwalificeerde voor de finale, die op maandagavond 18 mei in de fabriek van Grolsch wordt gehouden tijdens de jaarlijkse Twentse voetbalgala-avond. Hoeveel supporters we overigens mee mogen meenemen is nog niet bekend.

In de pauze kon iedereen meedoen aan een afvalspel, waarbij met gele en rode kaarten werd gewerkt. Telkens moest er een vraag worden beantwoord, waarbij de deelnemers de keuze hadden tussen twee antwoorden. Ook hier bleef de hoofdprijs in eigen huis: Sylvia Schutten bleek de sterkste en ontving daarvoor een fraaie wedstrijdbal.

Einduitslag: 1. FCT Eibergen 35 punten, 2. FCT Neede-Rietmolen 19 punten, 3. Supportersverein Alstätte 11 punten.

De overige foto's staan in het fotoalbum.U dient eerst in te loggen op deze website voor uw berichten kunt achterlaten.

Er zijn nog geen berichten

Reageer als eerste op dit nieuws bericht.

DeeWeeDee